Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvariga: "Ledaren betedde sig illa mot en domare"

Ansvariga för Drakcupen känner inte till att ledaren ska ha blivit hotad och påhoppad.
– Upprinnelsen till det här var att han hade betett sig väldigt illa mot en domare, säger en medarrangör till ST.

Annons

Ansvariga för Drakcupen har en annan bild av händelsen än den fotbollsledaren har berättat om.

– Som jag har förstått det hade lagledaren känt sig hotad av föräldrarna för att de ville ta bort honom från matchen, genom att han hade sagt okvädesord till föreningsdomaren, säger medarrangören, som vill vara anonym.

Ledaren har uppgett att han har blivit knuffad, dödshotad och förföljd av flera föräldrar efter en match.

– Det känner jag däremot inte till. Jag måste gå på vad min matchvärd säger. Matchvärden hade försökt skydda domaren i och med att ledaren hade varit väldigt otrevlig mot honom. Hela tanken var att skydda den här domaren, säger den ansvarige, som efter händelsen också har tittat på en match som spelades med den aktuella ledarens lag.

– Vi tänkte först om man skulle stänga av den här killen. Vi hade satt in extra matchvärdar när de spelade och det var hur lugnt som helst.

Ni övervägde alltså att stänga av ledaren?

– Ja.

Om man ser till hans version, hur ser ni som arrangörer på en sådan händelse?

– Vi ser fruktansvärt allvarligt på när det händer sådant, det ska vara roligt när det är barn och ungdomar.

Vad har ni generellt för åtgärder vid sådana här incidenter?

– Först och främst ta reda på alla fakta. Där ingår att åka ut och reda ut det här. Eventuella åtgärder kan vara att man faktiskt blir avstängd från planen, säger den ansvarige och fortsätter:

– Är det då någon förälder som har klivit rättfram, det har inte jag fått veta från min matchvärd.

Cupgeneral Tommy Jansson uppger att cupen har en krishanteringsplan för särskilda händelser.

– Vi fick bra kontakt redan i går med alla drabbade utom laget själv. Eftersom klockan blev mycket bestämde vi oss för att kontakta laget i dag, säger han och fortsätter:

– Vi tänkte att då får känslorna lägga sig. Men det beslut vi tog kanske var fel, vi kanske skulle ha hanterat dem i känslofasen i går.

Har ni följt krishanteringsplanen i det här fallet?

– Nej, det har vi inte gjort och det är mitt ansvar. Vi har inte lyckats följa den på grund av bristande information. Tyvärr har jag varit upptagen med andra arbetsuppgifter och därför har det inte fungerat.

De ansvarigas plan var under lördagseftermiddagen att träffa inblandade parter, men Tommy Jansson meddelar vid 18-tiden att ledaren själv har uppgett att han inte vill ha någon krishantering.

– Vi kan förstärka bevakningen kring matcherna men det finns inget mer att prata om. Han har överlämnat ärendet till polismyndigheten, säger han till ST.

Mer läsning

Annons