Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badbygge i penganöd

I många år har personal och badgäster krävt en nysatsning och uppfräschning på Alnöbadet. Strax innan byggstart visar det sig nu att pengarna inte räcker till alla löften om utbyggnad

Annons
Så sent som i januari berättade Kjell Jacobsson på fastighetskontoret om nysatsningen. Caféet skulle byggas ut med 100 kvadratmeter, personalen få nya omklädningsrum och kök, entrén skulle flyttas och inte minst skulle kapacitet och standard på badgästernas omklädningsrum höjas.
Nu visar det sig att den planerade utbyggnaden skulle bli dyrare än de 5,3 miljoner som beviljats av politikerna. Hela två miljoner dyrare, sedan konstruktören tittat närmare på skisserna.
Med det förslaget hade vi varit tvungna att bygga om 40 procent av taket för att klara avrinningen. Därför skissar vi nu på en ny lösning som vi hoppas blir lika bra, säger Clarence Jonsson, nytillträdd chef på fastighetskontorets byggsektion.
Personalen på Alnöbadet informerades i går om att caféutbyggnaden inte blir av, och beskedet möttes med besvikelse och oro på sina håll.
Men Clarence Jonsson tror att man ändå kommer att kunna göra både personal och besökare belåtna.
Vår förhoppning är att alla ska säga \"wow, vad fint\", när vi öppnar igen, säger han.
De enda väsentliga skillnaderna mot förra förslaget blir enligt Jonsson att caféet får svälla in i det inglasade miljörummet som knappt används av någon i dag. Entrén blir kvar på norra väggen, men byggs ut med ett vindfång.Mer läsning

Annons