Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygdemedel hopp för Dyket

/
  • Det krävs pengar för att driva den populära badplatsen Dyket. Nu hoppas föreningen att man ska få in en del pengar till drift och renovering genom bygdemedel.

När Sundsvalls kommun tog händerna från den populära badplatsen Dyket startades en intresseförening. I våras sökte föreningen bygdemedel hos länsstyrelsen och nu har handlingarna gått till kommunen för yttrande.

Annons

Det var många som blev besvikna när Sundsvalls kommun beslutade att lägga ner det populära bassängbadet i Njurunda. Men det vara flera som agerade mot nedläggningen av badet, bland annat startades en grupp på facebook för att rädda Dyket. Sedan gick flera affärsidkare, församlingen i Njurunda och andra samman för att starta en intresseförening.

Föreningen fick snabbt många medlemmar och i samband med att den startades söktes också bygdemedel från länsstyrelsen. Sammanlagt sökte föreningen 190 000 kronor och för de pengarna vill man investera i en värmeanläggning för bassängen. Dessutom anser intresseföreningen att omklädningsrummen är i behov av renovering och det gäller även minigolfbanan på Dyket.

Nu har länsstyrelsen tittat på ärendet och skickat det vidare till Sundsvalls kommun för yttrande.

Mer läsning

Annons