Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Classic Lady firade fem år med stor nostalgi

/
  • Micael Frykman arrangerar Classic Lady tillsammans med sin fru Katharina.
  • Väl på plats i Matfors på Torkarlsberget radade bilarna upp sig efter varandra.
  • Tintin och Josefine Lundqvist körde en Chevrolet Bel Air från 1953. De hoppades på att försvara sin tredjeplats från fjolåret i poängtävlingen.    – Vi har spånat länge inför tävlingen och även färgat håret. Det är jättekul och vi har en ganska mäktig bil, säger Josefine Lundqvist.
  • Alla bilarna som deltog i tävlingen var minst 30 år gamla.
  • I röda huset på Torkarlsberget samlades deltagarna efteråt för att äta.

En rad veteranbilar kantade Sundsvallstrakten under lördagen.
Då tävlingen Classic Lady hölls med över 300 deltagare.
– Vi växer för varje år, säger arrangören Micael Frykman.

Annons

Strax efter klockan 9 på morgonen startade den årliga biltävlingen Classic Lady från parken Vängåvan i centrala Sundsvall. I de 75 veteranbilarna satt 340 damer som alla klätt sig tidsenligt och matchande med bilen.

Målet under dagen var att klara av tolv stationer utspridda över Sundsvall och efter drygt sju mil gå i mål på Torkarlsberget i Matfors där det serverades mat och bjöds på dansuppvisning i det ostadiga vädret.

– Det har varit lite praktiska prov med bilarna som att köra under en höjd eller att krama en boll mellan sig. Sedan rullar alla in här och vi kör prisutdelning. Fast vi hade otur med vädret detta år, säger arrangören Micael Frykman.

Vid prisutdelningen ges priser till bästa klädsel, bäst poäng i rallyt och ett charmpris. Man delar även ut fem champagneflaskor eftersom tävlingen firar fem år.

– Det är ett enormt intresse och det är helt fantastiska grejer de kommer i. De kan ha sytt kläder i över ett år. Ett gäng hade klätt ut sig till basebollspelare och tryckt upp kort som de delade ut, säger Micael Frykman.

En av deltagarna var Barbro Lindholm som körde en svart Ford Galaxy 500 från 1964.

– Vi har kastat pil, ätit godis, spräckt ballonger och spelat fotboll. Vi hoppas på att vinna något pris, säger hon.

Mer läsning