Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ha sänkt hastighet

/
  • Per Backberg och Jennie Engberg tillhör två av de familjer som bor i Vapelnäs. Där har det skett en generationsväxling och nu vill de boende få till en sänkt hastighet i området där det för närvarnade råder en hastighetsbegränsning på 50 kilometer i timmen.
  • Per Backberg och Jennie Engberg, som håller i sonen Alfred åtta månader. De tillhör två av de familjer som bor i Vapelnäs, där det skett en generationsväxling, och nu vill de boende få till en sänkt hastighet i området där det för närvarnade råder en hastighetsbegränsning på 50 kilometer i timmen.

Det går för fort på vägarna i Vapelnäs menar de boende som vill få till en hastighetssänkning i området.

– Det här är ju ingen genomfartsled så det borde ju inte vara några problem att få till en sänkning, säger Jennie Engberg.

Annons

I Vapelnäs har det skett ett generationsskifte vilket gör att det är många små barn i området som ligger efter E4 strax norr om Svartvik i Njurunda. De boende har också väckt liv i den intresseförening som legat i dvala under flera år. Och senast i helgen diskuterade man den hastighetsbegränsning som gäller i området.

– Vi har många barn från småbarnsåldern till tonåren här och det körs alldeles för fort, säger Jennie Engberg som bott i området i två år.

Nu kämpar man för att få till en sänkning av hastigheten och Per Backberg, som bott på Klyvarvägen i sex år, har också skrivit Sundsvalls kommun för att försöka få till en ändring i området.

– Det körs för fort här av och till. Dessutom är det backigt och inte så där jättebra sikt i alla korsningar och nu när det är så mycket barn här så måste det till en sänkning av hastigheten, säger han.

På området i Vapelnäs finns det drygt 40 hus fördelade på sex vägar som alla har en gemensam infart från E4 där man kör in under järnvägsviadukten.

– Det skulle vara bra om det kom upp skyltar vid viadukten och det är ju ingen som kan tjäna någon tid på att köra för fort här, säger Per Backberg.

Mer läsning

Annons