Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstration för syskonen Rosa och Murad

/

Idag hölls en demonstration på Västermalms skola för syskonen Rosa och Murad som ska avvisas från Sverige tillsammans med sin mamma. En stor samling elever protesterade i skolan under en och en halv timme med plakat och slagord.

Annons
Det var i måndags ST berättade om familjen där mamman och de både tonårsbarnen ska avvisas till Kazakstan. Men pappan och lillebror Emil som bara är ett halvår gammal får stanna, då de är svenska medborgare.
Rosa och Murads kamrater är arga och förstår inte hur migrationsverket tänker då de delar på en familj, och de flesta eleverna som demonstrerade var mycket upprörda över hur de kan skilja en liten bebis från sin mamma.
Rosa har varit min kompis i tre år och jag förstår inte hur de kan skicka iväg henne när hon har sitt liv här, säger Jana Vanina, en av vännerna som tagit initiativ till demonstrationen.
Min lillbror behöver sin mamma, och jag vill vara hos min lillebror, säger Rosa själv. Jag har ett liv här, en framtid, det finns inte i Kazakstan.
Rosa och Murad själva fanns med under demonstrationen och uttryckte stor tacksamhet över stödet de fick från sina kamrater.

Mer läsning

Annons