Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doktor Dahlqvist kan bli årets kvinna

/
  • Annika Dahlqvist, läkaren med de omstridda kostråden, nu har hon chansen att bli årets kvinna.

Charlotte Kalla, Marie Picasso eller Annika Dahlqvist. Vem blir årets kvinna? Det avgörs i Aftonbladets omröstning i dag.

– Visst är det häftigt, säger Annika Dahlqvist från Njurunda.

Annons

Njurundaläkaren Annika Dahlqvist har varit omskriven och debatterad mycket den senaste tiden. Hon rekommenderade kaloririk kost till bland annat diabetiker och var därför tvungen att lämna sin arbetsplats. Tidigare i år fick hon rätt av Socialstyrelsen och nu är hon nominerad till titeln som årets kvinna. Men själv tonar den rikskände läkaren ner det hela.
– Alla duktiga kvinnor är väl inte nominerade men visst känns det kul, säger hon.
Totalt är det tio kvinnor nominerade till titeln. Men enligt Annika Dahlqvist själv så är det inte troligt att hon kommer att vara med i toppstriden.
– Jag kommer naturligtvis inte att vinna, men bara att ha blivit nominerad är en stor ära, säger hon.
Det faktum att hon blivit nominerad ser hon som en bekräftelse på det hon står för. Hon menar att det enbart beror på all uppmärksamhet som skett kring hennes kostråd och ingenting om hur hon själv är som person. Men en av anledningarna till att hon är med bland de tio nominerade är kanske något som också personifierar den envise läkaren från Ovansjö, i Njurunda.
– Jag kämpar ju ihärdigt och tappert för det jag står för, säger Annika Dahlqvist.
Utnämningen sker idag på internationella kvinnodagen och kanske slår kvinnan med de omdiskuterade kostråden till ytterligare en gång från ett till synes hopplöst underläge. För visst måste väl namn som Kallur, Kalla och Picasso stå för favoritskapet. Fast man vet ju aldrig när det gäller Annika Dahlqvist - kvinnan som fick självaste Socialstyrelsen att svänga om.

Mer läsning

Annons