Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms till 70 timmar samhällstjänst

Den 43-årige mannen från Njurunda fortsatte att söka upp sin tidigare sambo trots att han belagts med besöksförbud. Nu döms mannen till skyddstillsyn och 70 timmars samhällstjänst.

Annons

År 2008 dömdes mannen till fängelse i ett år och fyra månader för en rad brott. Han frigavs villkorligt i augusti 2009 och bara några dagar senare åkte 43-åringen till sin tidigare sambo i Sundsbruk. Kvinnan var inte hemma men en granne larmade polisen när mannen sparkade sönder två rutor på ytterdörren till kvinnans hem.

Mannen döms nu för åverkan men även för att ha överträtt besöksförbudet när han vid ett annat tillfälle sökte upp kvinnan. Han har även gjort sig skyldig till våldsamt motstånd när han greps av polisen vid kvinnas hem och för försök till våld mot tjänsteman efter att ha sparkat mot en polis i arrestavdelningen på polisstationen i oktober.

Sundsvalls tingsrätt konstaterar att mycket talar för att mannen borde dömas till fängelse men väljer att istället påföljden skyddstillsyn tillsammans med samhällstjänst. 43-åringen som under många år missbrukat narkotika och alkohol genomgår en behandling och har enligt tingsrätten nu visat tydliga ambitioner att förbli nykter och drogfri.

Mer läsning

Annons