Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelsedömd ansöker om nåd

En man från Sundsvall som dömts till åtta månaders fängelse för misshandel ansöker om nåd. I ett brev till regeringen skriver mannen att han vill få avtjäna straffet på sin hemort eftersom han ska bli pappa.

Annons

Mannen är dömd för att tillsammans med en annan person ha misshandlat en man på Storgatan i Sundsvall i juni 2007. De två slog ned och mannen och fortsatte sedan att sparka honom mot kroppen och huvudet när han låg ned. En kort stund var mannen medvetslös och kunde inte värja sig.

Tingsrätten och hovrätten har prövat ärendet och kommit fram till samma slutsats. De två ska avtjäna åtta månaders fängelsestraff.

Men nu tycker en av männen att domen är för hård. Han vill få möjlighet att avtjäna straffet med fotboja eller samhällstjänst så att han kan vistas på sin hemort eftersom han ska bli pappa. Mannen skriver också i sin ansökan att han starkt ångrar sin handling men anser att han är för hårt dömd eftersom den misshandlade mannen endast ådrog sig skador i form av ett jack i ögonbrynet och en rispa på handen.

Mer läsning

Annons