Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsgalan lockade många

Bananer i pyjamas och roliga tävlingar i solskenet. Framtidsgalan och familjedagen är riktiga glädjespridare, men de har också ett allvarligt budskap. – Jag är här för att påverka mot droger. Det är faktiskt viktigt, säger Dan Edbladh, tolv år.

Annons
br>Han tror att Framtidsgalan kan bidra till en förändring.
Jag tror att det här kommer att hjälpa folk att tänka om så att de ser att droger är dåligt. Det finns vissa som behöver lära sig det, säger Dan Edbladh.
Annelie Nordin, hälsoutvecklare på Feelgood, skapade Framtidsgalan eftersom hon ville göra en gala med kända idrottsmän och artister mot droger. Bakgrunden var mordet på Njurundaflickan Nathalie Rönnqvist.
Redan nu efter bara ett år har Framtidsgalan vuxit sig större.
På fredag kväll hade vi en ungdomskväll med föreläsningar och filmvisning. Jane och Kjell Rönnqvist, Nathalies föräldrar, berättade om livet efter mordet på deras dotter. Henrik Zetterberg var här och svarade på frågor och Magdalena Forsberg pratade om hur det är bakom kulisserna för en elitidrottare. Hon berättade bland annat om hur ett dopningstest går till, säger Annelie Nordin.
Lördagen startade med familjedag i Folkets park. Ansiktsmålning, dansuppvisningar och små tävlingar fanns för besökare av alla åldrar. Samtidigt pågick genrep inför kvällens gala inne på Tonhallen.
Jag har inte riktigt fattat hur stort det här, inte kunnat se helheten men jag brinner så för det här. Mitt mål är att det här ska bli en riksgala, en gala mot droger behövs hela tiden.
Under årets gala framfördes mycket dans och musik. Johan Oldenmark, känd som Plexus, pratade om äkthet, värme och kärlek. Att veta vad det verkligen innebär och om riktig vänskap. Sedan presenterade han sina bästa vänner som han fått förmånen att arbeta mycket med under de senaste sex månaderna; Solens IF som sjöng Du får ta mitt hjärta.
Jag har gråtit när vi tränat tillsammans för det är så starkt. De förmedlar verkligen sådan kärlek och värme, säger Annelie Nordin.
Främsta syftet med föreningen Nathalie Rönnqvist fonden är att motverka våld, droger och dopning bland ungdomar. I fjol drog Framtidsgalan in 100 000 kronor som gick till Västernorrlands IF och Nathaliefonden. I år tror Annelie Nordin att summan blir högre.

Mer läsning

Annons