Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giffarna satsar på Nacksta

/
  • Arash Bayat A-lags spelare i Giffarna är något av fadder för projektet som han anser är fantastiskt och något värt att satsa på

"Back to Basic" kallas giffarnas projekt i Nacksta Sundsvall där de erbjuder fria aktiviteter till barn i området. – Det är fantasiskt och något som är värt att satsa på, berättar Arash Bayat A-lagsspelare i GIF och något, av fadder till projektet.

Annons
Enligt honom är det inte självklart att barn i områden som Nacksta har en aktiv fritid. Det finns även andra bostadsområden i Sundsvall som har liknande problem.
Förhoppningen är att det även går att nå föräldrar med det här projektet, hoppas Arash Bayat
Fotbollsklubben GIF utökar med projektet sitt samhällsengagemang för ungdomar i en stadsdel i Sundsvall. Projektet vänder sig till pojkar och flickor i åldrarna åtta till tolv år. Ekonomiskt stöttas verksamheten med totalt 700 000 kronor av Sundsvalls kommun och det kommunala bostadsbolaget Mitthem som äger större delen av hyresfastigheterna i området.
För pengarna har föreningen kunna anställa en projektledare på heltid som ser till att allt fungerar. Samarbetet med St. Olofskolan är ytterligare en åtgärd som borgar för ett positivt resultat.
Det behövs dock mer stöttning och projektet ser gärna att fler företag både privata och offentliga aktivt stöttar projektet för att kunna erbjuda barnen i Nacksta en stimulerade och kontinuerlig kostnadsfri verksamhet i närområdet.
Vi hoppas även att fler föreningar kommer med, säger Henrik Wikström projektledare för fotboll plus.
Något av en tjuvstart skedde i november och aktiviteterna som sker varje dag kommer att pågå under 20 månader. Resultatet hittills är över förväntan och ett 50-tal ungdomar deltar redan i verksamheten.

Mer läsning

Annons