Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granloholm får vänta på ett högstadium

Satsning på ett högstadium i Granloholm dröjer.

– Det finns med i våra planer, men kommer inte de närmaste åren, säger skoldirektör Tommy Nilsson.

Annons

Just nu arbetar kommunen med en tidplan kring de kraftiga förändringar som är på gång inom skolområdet och då i första hand på lokalsidan.

Inom den lokalförsörjningsplan för Haga och Katrinelunds skolområden, som i denna process ska slåss ihop till en enhet, föreslogs att Granloholm ska få ett eget högstadium.

Tidigare gick Granloholmseleverna i Åkersvik och efter det i Katrinelund – i framtiden ska de kunna läsa på hemmaplan ända till årskurs nio.

Men det dröjer ännu några år innan planerna förverkligas.

Så här är det tänkt:

n Granloholms skola med ett elevantal på cirka 160 elever har idag F-6. Enligt planen ska det bli F-3 med fyra grupper i varje årskurs, totalt 240 elever.

n Sticksjö skola med ett elevantal på cirka 250 elever har idag F-6. Enligt planen ska de bli 4-9 med totalt 330 elever.

Det krävs dock vissa investeringar för att göra denna förändring. Bland annat krävs på Granloholms skola av två salar byggs om till labbsalar och skulle det dessutom bli tre klasser i varje årskurs på högstadiet – beroende på hur stort tappet till friskolorna blir – så kan det krävas en tillbyggnad på 500 kvadratmeter.

Mer läsning

Annons