Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högsta Domstolen avslår prövning

Den 26-årige Njurundabon dömdes till ett och ett halvt års fängelse för grov misshandel. Mannen överklagade domen till hovrätten som fastställde tingsrättens dom. Men fallet vandrade vidare upp till Högsta Domstolen.

Annons
Det var efter en brutal misshandel med en avslagen glasflaska som mannen dömdes till fängelse i ett och ett halvt år vid Sundsvalls tingsrätt den 15 augusti i år. Misshandeln skedde i en lägenhet i Sundsvall men 26-åringen förnekade hela tiden att han hade något att göra med bråket att göra. I stället hävdade han att han försökt avstyra slagsmålet och därför fått sina kläder nerblodade.
Men det fanns flera vittnen till händelsen och tingsrätten menade att det därför var bortom allt rimligt tvivel att Njurundabon var skyldig till det han anklagades för. Domen överklagades dock och den 15 oktober i år fastställde Hovrätten för Nedre Norrland Sundsvalls tingsrätts dom. Påföljden bestämdes till fängelse i ett och ett halvt år för grov misshandel.
Det tog inte 26-åringen fasta vid utan begärde prövningstillstånd hos Högsta Domstolen. Men Sveriges högsta rättsinstans fann inget skäl att ta upp fallet igen och därför står nu hovrättens dom fast.

Mer läsning

Annons