Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon cyklar sommaren till mötes

/
  • Femåriga My myser i vårsolen och i går kunde hon inte stålsätta sig längre. Sagt och gjort. My Englund vek upp byxorna och började leta skatter som kan ha gömts i havet under den mörka kalla vintern. Och nog krävs det en femårings mod om man ska vada runt i havet utanför Hartungviken på Alnö. Men My Englund är förstås en modig tjej. Och hon älskar verkligen att bada.
  • Fikapausen är viktig för Rose-Marie Hallén när hon gör sina långa cykelutflykter. På lördagen tog hon en tur från Sundsvall och runt sjön Marmen och i går cyklade hon från stan och runt Alnö.

Rose-Marie Hallén cyklar sommaren till mötes. I går rullade hon fram längs vägarna ute på Alnö.
I Hartungviken slog hon sig ner och öppnade termosen.
– Det här gör jag bara för att det är kul, säger hon om sina långa cykelutflykter.

Annons

Äntligen. Under den gångna helgen skrämdes nog vintern på flykten. Under en klarblå himmel och i 20-gradig värme känns vinterkängor plötsligt väldigt tunga och otympliga.

Nere vid strandkanten i Hartungviken spankulerar femåriga My Englund omkring helt barfota i vattenbrynet. Hon bor i området och i går packade hon och mamma Tina Krantz ner jorgubbar, melon, korv och ost i en matsäck och slog sig ner på stranden.

– Jag har hittat den här glasbiten, säger My och håller upp en stor grön vattenslipad glasbit som reflekterar det starka solljuset.

My får aldrig nog av att bada och i går kunde hon inte lägga band på sig längre.

– Hon älskar vatten och har väntat länge nu, förklarar Tina Krantz.

För Rose-Marie Hallén blev det en femmilstur på cykel både på lördagen och söndagen. Det tog henne 4,5 timmar att cykla från Sundsvall och runt sjön Marmen utanför Matfors och i går åkte hon mot ett annat väderstreck, när hon svängde av mot Ortviken, Tunadal och sedan över Alnöbron.

Mer läsning

Annons