Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget äldreboende i Kovland

Kjell Bergkvist (c) fick inget gehör för sin idé om ett nytt äldreboende i Kovland.
Jag tolkar det som att fullmäktiges majoritet bara vill ha äldreboenden i tätorten, sade han.

Annons

Sättnapolitkern Kjell Bergkvist ville i sin motion att kommunen skulle börja planera för ett nytt äldreboende i Kovland. Men kommunfullmäktiges majoritet gav honom kalla handen.

Kommunen har utrett att det behövs 50 nya platser på äldreboenden de närmaste åren. Men en inventering visar att de platserna behövs främst på Alnö och i centrum.

Där ser vi att de största underskotten kommer att vara. I Kovland blir det ett överskott på 16 platser, sade Alnöpolitikern Börje Bergström (s), vice ordförande i socialnämnden.

Kjell Bergkvist utvecklade att han egentligen vill starta ett nytänkande inom äldreomsorgen, med boende för dem som kanske inte orkar med en egen gård, men ändå vill bo kvar på hemorten. Bergkvist, liksom flera andra borgerliga politiker, menade att kommunen borde öppna dörren för privata äldreboenden.

Det öppnade för detta fullmäktiges hetaste debatt, där flera socialdemokrater ifrågasatte de borgerligas vilja att sälja ut Mitthem.

Vem ska i så fall bygga plusboenden i Kovland? Blir det marknaden det? undrade Leif Nilsson (s), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Mer läsning

Annons