Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för mordförsök släppt ur häktet – bevisen håller inte

Den 20-årige Sundsvallsbo som misstänks för mordförsöket under Storsjöyran 2003 stannar frivilligt i häktet. Men Östersundsbon som misstänks för delaktighet släpptes på fredagen fri av åklagaren i brist på bevis.

Annons
– Östersundsbon har suttit häktad som skäligen misstänkt, och jag anser att polisen under utredningstiden inte kommit upp till sannolika skäl. Därför har jag beslutat om att han ska försättas på fri fot. Men han är fortfarande misstänkt, säger kammaråklagare Stig Andersson.
När det gäller Sundsvallsbon så hade han suttit häktad i två veckor i torsdags och då skulle det ha hållits en ny häktningsförhandling eftersom han nekar till brott.
– Vi medgav en förlängning av åtalstiden utan att förhandla. Vad jag förstår är bevisningen den samma som vid den första häktningsförhandlingen, säger Sundsvallsbons försvarare, advokat Tom Pripp.
– Med tanke på att det handlar om ett allvarligt brott så är det vanligt att domstolen godkänner förlängd åtalstid. Man går gärna inte in och förstör polisens utredningsarbete. Min klient förnekar dock bestämt all inblandning i ärendet, och han bestred även häktningsyrkandet för två veckor sedan. Det är alltså inte så dramatiskt som det låter, säger Tom Pripp.
Åtalet mot Sundsvallsbon ska nu vara väckt senast 14 december.

Mer läsning

Annons