Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrland ska marknadsföras som HBT-vänligt

/
  • Preethi Huczkowski från RFSL i Sundsvall ska marknadsföra Norrland under Pridefestivalen i Stockholm.
  • Förebedelserna pågick under tisdagen. Preethi Huczkowski och Lennart Lidström sätter upp Norrland on Pride-banderollen.
  • Preethi Huczkowski från Sundsvall ska delta i Pridefestivalen. Målet med Norrland on Pride är att locka HBT-personer till Norrland.

Under Pridefestivalen i Stockholm ska Norrland marknadsföras som ett ställe att leva och turista på för homo-, bisexuella och transpersoner. På plats ju nu är 10 personer från RFSL Region Nord.

Annons

En av dem är Preethi Huczkowski från Sundsvall.

– Det är en helt ny grej vi gör. Det är första gången som vi samarbetar i hela Norrland, berättar hon.

Förutom Preethi är det två personer till från Sundsvall, en från Östersund, tre från Umeå och tre från RFSL Nord (Piteå och Luleå) som deltar.

Under tisdagen byggde gruppen upp ett tält i Pride park med temat vildmark. Tältet dekoreras med renskinn och koskinn och besökarna kommer att bjudas på rökt korv samtidigt som ett bildspel visas. De ska också delta i Prideparaden på lördag, med en egen paradvagn. Under festivalens sista dag arrangeras en picknick för att samla alla besökare som kommer från Norrland, men också de som är intresserade av att flytta hit.

Målet är att tvätta bort stämpeln om Norrland som en HBT-ovänlig region.

– Vi vill visa att Norrland är ett attraktivt ställe för HBT-personer att leva och turista i. Vi vill få tillbaks de som flyttar till Stockholm och visa att det faktiskt finns de som bor kvar i landsbygden och som trivs där, säger Preethi Huczkowski.

Projektet kommer att kosta drygt 88000 kronor och RFSL har sökt sponsorpengar. Norrlands Huvudstad är en av de som nappat på idén och som bidrar med pengar.

Mer läsning

Annons