Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ord står mot ord och presentkorten är borta

/
  • Småföretagaren Mauri Altti är arg och besviken på Entré Sundsvall som kräver honom på pengar för något han aldrig beställt.
  • Frans Costell, verksamhetsansvarig på Entré Sundsvall ser inte att hans personal gjort något fel. De har följt de rutiner vi har. Nu måste vi ta reda på hur vi ska gå vidare med frågan eftersom det här är första gången vi råkar ut för något liknande.

Företagaren Mauri Altti är arg. En man har plockat ut presentkort för drygt 10 000 kronor och nu krävs Mauri Altti på pengarna.
– Jag har inte beställt något från Entré Sundsvall. De borde ha kontrollerat uppgifterna innan de genomförde köpet, säger han.

Annons

För Alttis del började det med att en faktura på 10 040 kronor damp ner i brevlådan. Han förstod att något gått fel och kontaktade Entré Sundsvall som räkningen kom ifrån.

– De sa att en man kommit in och hämtat 40 presentkort á 250 kronor för mitt företags räkning. Mannen hade dessutom lämnat mitt organisationsnummer och legitimerat sig. Mitt organisations- och personnummer är detsamma och det är ju hur enkelt som helst för folk att ta reda på, säger han.

Mauri Altti har känt mannen som hämtade ut presentkorten i cirka 20 år.

– Han har bott i samma område som mig och jag har hjälpt honom med bilar ibland. Han har även hjälpt mig att skruva någon gång, men han har aldrig jobbat åt mig. Jag vet inte varför han gjort så här nu, kanske han var skyldig någon pengar.

Har du frågat honom?

– Ja, men han säger bara att han inte har några pengar och att han inte vet varför han gjorde så.

Ärendet är polisanmält, men Mauri Altti har inget hört från polisen. En påminnelse har kommit från Entré Sundsvall och eftersom Mauri Altti inte tänker betala är han rädd att skulden ska skickas till kronofogden för indrivning.

– Jag förstår om han är orolig, men vi har bara följt våra rutiner, säger Frans Costell, verksamhetsansvarig på Entré Sundsvall.

Vilka är de rutinerna?

– Vi har kontrollerat företagslikviden och gjort en bedömning att personen i fråga jobbar åt företaget. I övrigt vill jag inte uttala mig i frågan innan allt är utrett. För oss var det här en helt vanlig transaktion.

Mer läsning

Annons