Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parmiddag slutade i misshandel

Middagen i goda vänners lag slutade i tumult. En 51-årig man i sällskapet slog ner hustruns arbetskamrat utanför restaurangen.

Annons
Kvällen den 17 november träffades två par, deras respektive och ytterligare några personer för att gå ut och äta middag.
Hustrun till den man som nu dömts för misshandel kände sedan tidigare en av gästerna, en man i 40-årsåldern genom arbetet.
Innan middagen tog man en fördrink hos 51-åringen och hans fru innan kvällen fortsatte på restaurang Chats i Sundsvall.
Efter att middagen var avslutad dröjde sig den 40-årige mannen och 51-åringens fru kvar inne på restaurangen. De var missnöjda med servicen och tyckte att notan blivit dyr.
När de kom ut efteråt väntade deras respektive på dem.
Här går de olika inblandades versioner av vad som hände i sär. Enligt 51-åringen drog 40-åringen i hans jacka och sa något nedsättande om hans hustru. Den 40-årige mannens fru säger att 51-åringen varit irriterad på hennes man men att hon inte sett exakt vad som hände under själva misshandeln eftersom det var mörkt.
Tingsrätten väljer att tro på 40-åringen och slår fast att 51-åringen gav den yngre mannen ett knytnävsslag i ansikte så att han föll i gatan. Sittande över 40-åringen fortsatte 51-åringen därefter att slå åtminstone två knytnävsslag.
51-åringen är tidigare ostraffad och döms till villkorlig dom med samhällstjänst.

Mer läsning

Annons