Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbetet med Freeman brutet efter misstankar

/
  • Mitt under pågående event i Sundsvallsbutiken slog polisen till och tog med sig huvudpersonen därifrån. Bodybuildaren Tony

Turnén fick ett snöpligt slut och det blir ingen fitnessmässa för dopningsmisstänkte Toney Freeman.

Kroppsbyggaren som greps i Sundsvall på onsdagen har åkt hem.

Annons

Amerikanske kroppsbyggaren Toney "the X-man" Freeman skulle vara med på fitnessmässan i Göteborg i helgen. I samband med Sverigebesöket gjorde han en miniturné och besökte bland annat Sundsvall.

– Swedish fitness erbjöd oss att ta hit honom, det presenterades som ett roligt event, säger Andreas Ottander vd för Training Nutrition Center och ägare till butiken.

Men turnén tog tvärstopp i Sundsvall. Mitt under pågående evenemang klev polisen in i butiken och grep Toney Freeman inför ögonen på besökarna. Amerikanen fördes till polisstationen och är nu misstänkt för dopningsbrott och narkotikabrott.

– Jag lovordar ett samarbete med polisen och vill gärna föra en kommunikation med dem angående detta. Vi hade hellre fått informationen i förväg och skulle förstås ha tackat nej till besöket om vi anat att den här mannen höll på med dopning, säger Andreas Ottander.

Onsdagskvällen blev inte alls som butiksinnehavaren hade tänkt sig.

– Jag känner mig nedstämd i dag och har inte sovit bra alls ... Framför allt för att vi tar stort avstånd från dopning och droger, säger Andreas Ottander.

Han berättar att butiken säljer träningskläder och mat i pulverform och att man vänder sig till alla som tränar i olika former.

– Vi tar helt avstånd från allt som har med dopning att göra, vi vill varken ha eller förknippas med det. Jag föreläser själv om kost och träning på behandlingshem, säger Andreas Ottander.

Efter gripandet och misstankarna mot kroppsbyggaren avbröts samarbetet med Swedish fitness.

– Han fick kliva av hela arrangemanget och skickades tillbaka till Usa i morse. Swedish fitness vill inte ha med honom att göra. Jag tycker att det är bra att man har avbrutit samarbetet, säger Andreas Ottander.

Något som bekräftas av företagets vd, Michael Johansson.

– Det var omöjligt att fortsätta samarbetet med honom på grund av vad han håller på med. Vi tar avstånd från all form av missbruk, säger Michael Johansson.

Efter det beskedet valde Toney Freeman att åka till USA.

– Han valde att åka hem och det hade inte vi något emot, säger Michael Johansson.

Mer läsning

Annons