Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack alla ni som pratade alkohol med oss

/

Efter en vecka med fokus på alkoholen i vårt samhälle sätter vi punkt för den här gången.
Här på tidningen är vi överväldigade över den respons vi fick. Tack alla ni som hört av er med era berättelser, era synpunkter och era frågor.
Vi har lärt oss massor av er, och det känns inte som att sista ordet är skrivet om alkoholens verkliga pris.

Annons

Det har varit mycket jobb för oss, men det är ju så vi vill ha det på ST. Kommentarerna har kommit i en strid ström på webben. Telefonerna har gått varma, och vi har haft förmånen att få ta del av många människors innersta tankar om alkohol. På ST vet vi att det ofta kan vara ett stort steg att som vanlig människa träda fram i offentligheten och berätta om sitt liv. Men vi vet också att det är precis så man får andra människor att reagera, att tänka till eller hjälpa till. På st.nu tar vi gärna emot fler kommentarer och där kommer låter vi debatten om alkoholen och dess konsekvenser att fortsätta.

De allra flesta som hört av sig är anhöriga till alkoholmissbrukare, eller människor som efter lång kamp lyckats ta tillbaka kommandot över sina liv. Påfallande få män har kontaktat oss, och ännu färre personer med ett pågående missbruk.

Det känns som en brist att dessa röster inte har hörts den här gången. Men förhoppningsvis har de ändå läst artiklarna.

Och om en enda pappa valt bort lördagsgroggen för att i stället leka med sina barn. Om en enda morfar låtit bilen stå dagen efter. Och om en enda mamma väljer att gå på sitt första AA-möte – ja då tycker vi på ST att det är bra utdelning på en veckas arbete.

 

Peter Jonsson, samhällsreporter

Mer läsning

Annons