Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: En förtrollad dag på lekterapin

– Kommer du trolla bort fikat? utbrast en pojke.

Nejdå. Alla festisar och bullar låg i säkert förvar efter att Tobbe Trollkarl haft show under lekterapin på Sundsvalls sjukhus.

I går arrangerades Min stora dag.

Annons

Stiftelsen Min stora dag gjorde lekterapin extra magisk med trollerishow av tv-kändisen Tobbe Trollkarl, eller Tobias Blom sam han egentligen heter. Sjuka barn som är inlagda, eller som ofta måste besöka sjukhuset, fick en riktig glädjestund med både magisk föreställning och fika.
– Det här är en stund av glädje och en stund att drömma. De här barnen kan annars ha en ganska allvarsam och ibland smärtsam vardag, säger Karina Forsgren på stiftelsen Min stora dag.
Barnen var tidigt med på noterna. Till jubelrop äntrade Tobbe Trollkarl gympasalen som för dagen fick agera scen och sedan väntade en show fylld av hoppande mynt och borttrollade dukar.
Kim Ståhl, 10 år, från Skönsberg var imponerad.
– Jag tyckte om sista tricket, när han trollade fram ett stort spelkort, säger han.
Efter showen var det dags för fika och autografskrivning. Många ville ha trolleritips för att utöva på egen hand. Mellan bulltuggandet tittade de små besökarna storögt på när Tobbe Trollkarl instruerade hur man trollar bort en penna.
– Knepet är att man ska få alla att kolla på myntet, säger magikern själv.

Mer läsning

Annons