Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung publik på smygpremiär av Laban

/
  • Frida Blomstedt-Lidén och Victoria Åldemo var välkomstspöken när Lilla spöket Laban i Spökdags förhandsvisades i går.

Stolta kom eleverna från Blåvalens förskoleklass på St Olofsskolan för att se smygpremiären av Lilla spöket Laban i Spökdags. För några av dem var det första biobesöket.

Annons
Röda mattan låg utrullad och popcornstrutarna väntade välfyllda när klassen som vunnit ST:s Lilla tävling anlände. De var väl förberedda, många Labanböcker hade lästs den sista tiden och det lilla spöket ligger högt i kursen i klassen. Men första biobesöket i livet är pirrigt så det var lite sprattel i benen.
För den som ville gick det att späda på spöktemat genom att bli ansiktsmålad. Genomgående blev det en betoning åt det lite ruskigare hållet. Men Linnea Söderholm blev en söt Laban-kopia med en skrattande mun. Hon blev ändå lite förskräckt när hon såg sig i spegeln efter sminkningen.
Spökena Frida Blomstedt-Lidén och Victoria Åldemo bildade en uppskattad välkomstkommitté på Filmstaden. Åtminstone uppskattad av de flesta. En liten flicka tyckte att de var alldeles för läskiga och brast ut i storgråt.
Bland smygpremiärgästerna i övrigt syntes kasinochefen, en krögare, en chefredaktör och en och annan vd, samtliga i sällskap med Labanlystna barn eller barnbarn.

Mer läsning

Annons