Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldspräglad natt i Sundsvall

Polisen i Sundsvall fick slita hårt under lördagsnatten. Till sist fick en patrull komma från Härnösand för att ta hand om en del av alla misshandelsfall och bråk.

Annons

Det började vid 21-tiden då en man greps sedan han misshandlat den kvinna han lever med. Mannen anhölls efter förhör misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

En timme senare var det en stöld ur en bil på parkeringen vid Sundsvalls sjukhus och polisen lyckades där säkra vissa spår.

Strax före klockan 23 upptäckte privatpersoner att det fanns en gastub som kopplats till ett elskåp på Västra Långgatan och Sundsvall Elnät fick fara ut för att undersöka vad det rörde sig om. Några minuter senare kom larm om bråk i en lägenhet i Nacksta och alldeles efter larm om en stökig fest som minderåriga hade i samma område, men när polisen kom dit var det lugnt och inga ungdomar fanns kvar.

Efter midnatt ringde en anmälare till polisen om att tre killar misshandlat en man vid Stadshuset, gärningsmännen hade försvunnit när polisen kom men en anmälan upprättades. Två timmar senare kontaktade en ordningsvakt polisen om att det skett en misshandel på samma ställe.

I Nacksta hotade en person ett par med kniv vid halv ett på natten, polisen lyckades gripa gärningsmannen och återfann även kniven som han hotat paret med. Gripandet hävdes sedan mannens identitet fastställts men han fick ändå stanna kvar på polishuset och sova ruset av sig.

På restaurang Oscar blev det bråk vid 02-tiden och en anmälan om misshandel upprättades. Liksom på Daltons vid samma tid där två personer kom i bråk och polisen tog upp en anmälan om misshandel. Vid halv tre var det Kebab Citys tur att drabbas av bråkstakar och en person blev skadad i ansiktet.

Vid 03.14 började tre personer som stod i kö vid Subway att bråka med övriga väntande gäster. Sju minuter senare kom larm om att en kvinna blivit nerslagen mellan Navet och Kulturmagasinet. När polisen kom dit ville kvinnan inte medverka och någon anmälan skrevs aldrig utan bara ett pm.

Tio minuter senare var det dags igen på Kebab City, en person omhändertogs av polisen för fylleri och det gjordes en anmälan om misshandel.

Vid 04-tiden togs en narkotikapåverkad rattfyllerist i Sundsbruk, hans körkort omhändertogs av polisen och provtagning genomfördes.

Sammanlagt tog polisen om hand elva personer för fylleri i Sundsvall.

Mer läsning

Annons