Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtog kvinna på efterfest – klädde på sig och bad om ursäkt

/
  • Mannen som är i 30-årsåldern döms till fängelse i två år och åtta månader.

När mannen förgripits sig på kvinnan klev han upp och klädde på sig, sedan bad om ursäkt och gick. Nu döms han för våldtäkt.

Annons

Natten mot den 6 december följde mannen med ett sällskap till en efterfest. När de andra festdeltagarna hade somnat våldtog han en kvinna.

Inför rätten har kvinnan berättat att hon försökte knuffa bort mannen och sa åt honom att sluta flera gånger men att han höll fast henne. Direkt efteråt ska mannen ha klivit upp, klätt på sig bett om ursäkt för att han varit våldsam och lämnat bostaden. Kvinnan låste dörren och försökte väcka sina sovande vänner.

Dagen efteråt fick kvinnan skjuts till sjukhuset där hennes skador dokumenterades. Personal på sjukhuset slog larm till polisen och den misstänkte mannen anhölls.

Läs också: Man anhållen – misstänks ha våldtagit kvinna på efterfest

Inledningsvis nekade mannen som är i 30-årsåldern till att ha haft sexuellt umgänge med kvinnan och åklagare beslutade då att begära honom häktad.

Läs också: Man begärs häktad för våldtäkt

Under rättegången har mannen fortsatt att förneka brott men uppgett att han hade sex med kvinnan. Enligt honom skedde det frivilligt och han säger att han genast skulle ha slutat om hon bett honom om det. Han har också sagt att han inte var hårdhänt men att han efteråt upptäckte att hans fru ringt och att han då fick bråttom hem.

Läs också: Åtalas för våldtäkt vid efterfest

Rättsintyget visar att kvinnan haft blåmärken och blödningar efter övergreppet, tillsammans med annan teknisk bevisning betraktas det av tingsrätten som ett starkt stöd för att kvinnans uppgifter varit korrekta.

Mannen döms nu till fängelse i två år och åtta månader för våldtäkten. Han ska också betala 140 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mer läsning

Annons