Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villkorlig dom för misshandel

Dagsböter och villkorlig dom blev straffet för att slå ett knytnävsslag i ansikte på antagonist.
Den 19-årige gärningsmannen ska även betala 5 800 kronor till brottsoffret

Annons
Händelsen inträffade den 7 augusti förra året inne på en hamburgerrestaurang i centrala Sundsvall. Gärningsmannen och hans offer hade möts tidigare under kvällen. Det blev ordväxling mellan de två sällskapen som slutade med att offret och en kamrat avvek från platsen till en hamburgerrestaurang.
Senare kommer även 19-åring in på samma plats. Efter en del blängande skulle denne lämna stället men hävdar att offret då pekade finger år honom.
Sedan går uppgifterna i sär. Offret säger sig helt oprovocerat fått ta emot ett slag i ansikte som medförde att han började blöda och fick ett jack över ögonbrynet.
Gärningsmannen hävdar å sin sida hävdar att han själv blivit slagen och endast försvarade sig. Han gjorde även en motanmälan sex månader efter händelsen i samband med ett polisförhör. Något som tingsrätten inte finner trovärt.
19-åring döms därför till villkorlig dom och 80 dagsböter a 30 kronor. Han ska även betala 5 800 kronor i skadestånd. En summa som domstolen prutade från de 13 800 som offret begärt.

Mer läsning

Annons