Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare ett inbrott under natten

Efter två inbrott och ett inbrottsförsök under torsdagen varnade polisen för en inbrottsvåg under kvällen och natten.

Ytterligare ett inbrott inträffade under natten mot fredag.

Annons

Det skedde ett inbrott i Bosvedjan under torsdagen som polisen fick larm om vid 16.25 på eftermiddagen. En person hade sett personer lämna en adress på Bågevägen.

Vid 18-tiden upptäcktes ytterligare ett inbrott i Bosvedjan. Då kom ägaren till ett radhus på Jaktfalksvägen hem och upptäckte inbrottet.

Det ska främst vara guldföremål som har försvunnit från inbrotten.

Enligt Niklas Modig, yttre befäl vid polisen i Sundsvall, hade det dessutom skett ett inbrottsförsök i en bostad i Klockarberget under kvällen. Han rådde alla att hålla extra koll både på sina egna hem och på bortresta grannars bostäder.

– Särskilt på baksidor av husen, där det är lätt att bryta upp en altandörr.

Vid 00.42 i natt var det dags för ett inbrott igen, den här gången i en villa i Krokviken. Polis for till platsen efter att ett larm hade utlösts och anträffade tidigt en personbil som kört fast i anslutning till fastigheten. I bilen fanns tre yngre personer som greps, misstänkta för försök till grov stöld genom inbrott. En person anhölls och två minderåriga personer frigavs av åklagare efter förhör.

Enligt Niklas Modig hade inbrotten under torsdagen koppling till varandra.

– Jag kan inte gå in på varför men vi har fått indikationer på att det är samma personer som ligger bakom, säger han.

Men enligt polisens hemsida finns det i nuläget ingen koppling mellan inbrottet i Krokviken och de tidigare inbrotten i Bosvedjan.

Mer läsning

Annons