Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn skapar med färg och form på Lögdö bruk – och vernissage på lördag

/
  • 5-åriga Naoise Abrahamsson Condell, Ljustorp, är ett av åtta barn mellan fyra och tio år som just nu går kursen

Stenar, kvistar, kottar och målarfärg. Det är bara några av de olika material som används när sommarlovslediga barn skapar på kursen Färg & form på Lögdö bruk under denna vecka.
På lördag är det vernissage då barnens alla skapelser ställs ut.
– Jag har gjort pappersfjärilar, hjärtan och egen trolldeg. Det är jätteroligt här, säger 9-åriga Tyra Einberg, Sörberge, som går kursen.

Annons

I måndags startade kursen "Färg & form för sommarlovslediga barn med kli i fingrarna", på Rättargården i Lögdö bruk, med åtta barn i åldern fyra till tio år från Timrå och Alnö. Med hjälp av olika material som stenar, sand, kvistar, kottar och vattenfärger skapar barnen bland annat dockor, tavlor och skyltar.

– Det är bara barnens egna fantasier som sätter gränserna. Det är jättefint här med en stor lokal och nära till naturen. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt och låta barnen använda sig av olika naturmaterial. Kursen främjar verkligen barnens egen kreativitet och känsla för färg och form och de får en chans att prova på olika sätt att arbeta, säger Camilla Abrahamsson, fotograf, som arrangerar kursen tillsammans med sin mamma som är lärare.

Kursen pågår fram till fredag och på lördag är det vernissage, då barnens alla skapelser ställs ut i Lögdö bruk.

– Det är första gången som den här kursen arrangeras här. Vi kommer att hålla nästa kurs vecka 27 i början av juli, säger Camilla Abrahamsson, som driver Galleri C i Sörberge.

Tyra Einberg ser fram emot vernissagen på lördag.

– Ja, det ska bli jätteroligt att ställa ut. Vi har gjort självporträtt, målat akvarium och stenar. Det är jätteroligt att skapa saker, säger Tyra.

Mer läsning

Annons