Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkus Cirkör tränar för show i Söråker

/
  • Cirkus Cirkör inledde veckans cirkusträning med lite uppvärmande övningar i lekfullt tempo i Gympasalen på Folkan.

Det är ont om särskilda arrangemang för de skollediga barnen under höstlovet. Ett aktivt undantag är Folkets Hus i Söråker som den här veckan ordnat ett träningsprogram för barn som vill lära sig lite cirkuskonster. Avslutningen sker med en föreställning för kompisar och anhöriga på fredag.

Annons

Två timmar per dag kommer de tre pedagogerna från Cirkus Cirkör i Stockholm att träna ett 20-tal barn i lågstadieåldern. Det handlar om balansövningar som att gå på lina, träna lite akrobatik, jonglera och kanske göra någon trapetsövning.

Under alla förhållanden var det ett entusiastiskt gäng unga flickor och pojkar som tog gympasalen på Folkan i besittning vid lunchtid på måndagen. efter en presentation där Petter, Tomas och Jenny från Cirkör talade om vad de helst sysslade med så fick de unga cirkusentusiasterna värma upp med lite avancerade varianter av kull.

Cirkör har varit i Söråker förr och har alltid engagerat och väckt ungarnas gillande när man haft sina övningar och framträdanden.

I en gråkall höst när det inte finns så många spontana aktiviteter runt hörnet är det naturligtvis kul att visa sig på styva linan eller jonglera ringar och slå några frivolter i novemberdiset.

Mer läsning

Annons