Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färdigsimmat i hallen

/
  • Patrik Andersson Knut, badföreståndare, förklarar att man jobbar med att tömma simbassängen på vatten efter haveriet med sandfiltren.

Den gamla simhallen i Timrå är utdömd sedan länge.
Nu har nya problem gjort att den populära badplatsen tvingas stänga.
– Vi tar det säkra före det oskära, säger Patrik Andersson Knut

Annons

Den är gammal och sliten och går inte längre att reparera till rimliga kostnader. Simhallen vid gamla Vivsta skola är ett riktigt problem för Timrå kommun. Den slukar renoveringspengar varje år och nu tvingas man stänga bassängen för säsongen. Den här gången är det sandfiltren som renar vattnet till bassängen som havererat.

– Två av tre filter har gått sönder, säger Patrik Andersson Knut, badföreståndare Timrå simhall.

Ett av sandfiltren åtgärdades i höstas och på 1990-talet så helrenoverades alla tre sandfilter till bassängen. Men nu är filtren helt slut igen och att hålla bassängen ren är en omöjlighet.

– Det går inte så vi tvingas stänga, säger Patrik Andersson Knut.

Nu måste sandfiltren renoveras och det är ingen enkel åtgärd. Patrik Andersson Knut förklarar att 27 ton av den sand som finns i filtren måste bytas ut. Tonvis av den blöta specialsanden måste sugas ur med en slamsugningsbil och att få i gång simbassängen igen kommer att kosta.

– Det kommer att ligga på runt 100 000 kronor att få ordning på det här, säger Andersson Knut.

Nu håller man på att tappa vattnet ur bassängen och det tar fyra till sex dagar.

Det finns inga politiska beslut om att bygga en ny simhall i Timrå. Inga pengar är heller avsatta till att göra en förstudie om var en ny bassäng skulle kunna byggas eller vad det skulle kosta. Men det finns visioner om att en ny badanläggning skulle placeras uppe i Arenaområdet men ingenting är satt på papper.

Nu hoppas Patrik Andersson Knut på att sandfiltren ska repareras under sommaren så att man kan öppna den populära simbassängen igen den sista augusti som planerat.

– Vi lär kunna hålla det, säger Patrik Andersson Knut.

Bastu, dusch och träningshall håller som tidigare planerat öppet till sista maj.

Mer läsning