Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helt klart att vårdcentralen i Timrå drivs på entreprenad

En läkare från Sundsvall och en läkare från Härnösand. Tillsammans ska dem via ett nytt aktiebolag driva vårdcentralen i Timrå.

Annons
Det står nu klart eftersom ingen av dem övriga anbudsgivarna har överklagat landstingets beslut om vem som fick kontraktet.
Den ene är Staffan Salomonsson från Härnösand som i dag driver vårdcentralen i Söråker via sitt bolag PHC-resurs AB. Den andre är Patrik Wreeby som tillsammans med Tobias Jonsson från Sundsvall som äger Premicare.
Dem båda bolagen lade ett gemensamt bud för att få ta över verksamheten i Timrå på entreprenad.
Premicare driver privat sjukvård i liten skala där vi har kontakt med ett antal försäkringsbolag, säger Patrik Wreeby. Dem i sin tur säljer sjukvårdsförsäkringar till olika företag.
Patrik Wreeby ser fram mot att få börja arbeta i Timrå. Han har tidigare jobbat inom landstinget i Västernorrland i cirka 12 år.
Jag var bland annat verksamhetschef på Granloholms vårdcentral i tre år. Primärvården är en rolig verksamhet och jag tycker det ska bli spännande att utveckla den delen.
Om allt går om planerat sker övertagandet någon gång under sensommaren eller hösten. Parterna ska först sätta sig ner och förhandla om olika detaljer. Bland annat när det gäller läkarbemanningen.
Dem har presenterat ett intressant koncept och har tänkt samverkan mellan båda vårdcentralerna Timrå och Söråker, säger Sören Lanner, inköpschef landstinget Västernorrland. I det ingår att man lovar att klara läkarbemanningen.
Hur många läkare som ska arbeta i Timrå är dock ännu inte helt klarlagt.
Patrik Wreeby hänvisar till kommande förhandlingar med landstinget när det gäller hur många läkare som ska anställas. Avtalet kommer att gälla i sex år. Men efter tre år ska nya diskussioner tas och det kommer även att ske inför femte och sjätte året.
Vi vill säkerställa driften så att vi inte låser oss till en avtalsperiod om man skulle behöva göra något, säger Sören Lanner.


Mer läsning

Annons