Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarkpåverkad greps efter Merlo-inbrott

/
  • Tjuven har sina rötter i Timrå och bestämde sig för att bryta sig in i ett förråd vid Merlo slott natten mot onsdagen.

Den 35-årige mannen låg och sov i sin lilla lastbil, när en polispatrull väckte honom på onsdagsmorgonen. Han var påverkad av narkotika och i bilen fanns stöldgods från ett inbrott vid Merlo slott under natten. Han sitter nu anhållen och är begärd häktad.

Annons
Han hördes om stölden under dagen och har erkänt. Godset består av ett antal stora fotoförstoringar från Bünsovska tiden som SCA tagit fram för en utställning man haft på slottet. Bilderna var ramade och hade ställt i ett förråd intill slottet.
Efter att ha varit i Timrå, där han är född och uppvuxen, gjorde han inbrottet på Merlo. Han förfogar över en liten lastbil och var uppenbarligen ute på en stöldturné.
Han är numera bosatt i Hälsingland. När han körde in mot Sundsvall fick han motorstopp när bilens bensin tog slut och han bestämde sig då för att lägga sig och sova. Det var på en plats i närheten av Sundsvalls sjukhus.
Det var där som polispatrullen såg bilen, som de beslöt att syna lite närmare.
Mannen har nyligen begått ett försök till stöld och detta i kombination med narkotikabrottet fick åklagaren att begära honom häktad.
Den förhandlingen blir sannolikt på fredag.

Mer läsning

Annons