Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många besökare under konstrunda i Timrå

/
  • Sara Holmberg med barnbarnet Svea Wahlstedt som var två av många besökare under gårdagens konstrunda i Timrå.
  • Konstnären Eeva-Liisa Holappa Jonsson gillar konstrundor och hade med sig flera tavlor när hon hängde ut i Rolandsbackelokalen.

– Att delta under konstrundor har en stor betydelse för mig, säger konstnären Eeva-Liisa Holappa Jonsson.

Annons

Under lördagen var hon en av många konstnärer som ställde ut i samband med konstrundan i norra Timrå och Ljustorp. Eeva-Liisa Holappa Jonsson som målar i akvarell visade en del av sina konstverk i Rolandsbackelokalen.

– För mig blir det en sorts marknadsföring att delta. Dels får jag träffa människor som tidigare varit och tittat på det jag gjort, dels en chans att få nya kontakter bland besökarna.

I Rolandsbacke ställde ytterligare två konstnärer ut. Drygt 30 konstnärer deltog i konstrundan fördelade på åtta lokaler. Normalt är att det brukar komma omkring 800 besökare som reser runt och tittar på konsten och en del affärer blir det också.

– Det är lite olika från år till år. Ibland säljer man inget och ibland får man några tavlor sålda.

Sara Holmberg var en av många besökare och hon brukar varje år ta chansen att komma när arrangemanget går av stapeln. Och då följer också övriga familjen med.

– Det har hänt en gång att jag handlat, säger hon. Vi tar detta som en trevlig dagsutflykt. Åker runt och tittar, tar oss en fika och äter en matbit på Söråkers Herrgård.

Flest konstnärer som ställer ut finns i Söråkers Herrgård. Hur många som besökte konstrundan under gårdagen ska vara osagt. Men i Rolandsbacke var det en jämn ström av besökare som kom.

Och för Eeva-Liisa Holappa Jonsson blev det en hel del samtal med människor som var intresserade av hennes konst.

– Att få lite feedback är roligt, säger hon.

Mer läsning

Annons