Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solsafarin regnade bort

/

I går fanns det möjlighet för de som ville veta mer om solenergi att titta närmare på olika typer av installationer i Timrå.

Annons

Solsafarin arrangeras av de kommunala energi- och klimatrådgivarna i Västernorrland i samarbete med lokala fastighetsägare och Västernorrlands Energikontor.

Safarin i Timrå lockade få, men regnvädret kan ha medfört att många valde att stanna hemma i stället. I kväll, torsdag, drar konceptet vidare och olika anläggningar visas upp i Sundsvall. På söndag har turen kommit till Ånge.

Johan Nilsson i Fagervik förespråkar solceller för elproduktion. Han visade upp en demoanläggning och berättade att det finns förmånliga investeringsstöd för den som vill börja producera egen el.

– Solcellspaneler passar alla befintliga värmesystem. Det som krävs är ett stort tak, eller markutrymme där man kan bygga ställningar. Priserna är ¨på nedgång och efterfrågan på uppgång, säger han.

Hos bostadsrättsföreningen Örnen fanns möjlighet att titta närmare på solfångare, på andra adresser visades plana solfångare och solfångare i vakuumrör för varmvattenproduktion.

Mer läsning

Annons