Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söråkerstjejer rider western

/
  • Tre Söråkerstjejer som deltar i norrlands- och klubbmästerskapen i westernridning. Moa Nyman med hästen Pure Prime Chockolad, Maria Berglund på Go Kid Charlie och Katarina Wassbrink sitter på Superior Son of a Gun.

Tre Söråkerstjejer deltar i norrlands- och klubbmästerskapen i westernridning. Tävlingarna sker på Färsta ridklubb och en av tjejerna har stor chans att ta hem totalsegern.
– Det är Moa Nyman som har största chansen, säger Maria Berglund.

Annons

De har åkt runt på tävlingar i hela Sverige men i helgen är det hemmaplan som gäller för den ridande trion från Söråker. Katarina Wassbrink, Moa Nyman och Maria Berglund. Att rida western är mer än bara ridning förklarar Maria som började för cirka sju år sedan.

– Det var när jag träffade min sambo som jag började med westernridning. Hans familj höll på med det och då blev jag intresserad. det är ju inte bara ridningen som är kul utan allting runtomkring, säger Maria som tidigare har sysslat med både dressyr och hästhoppning.

Redan i fredags startade förberedelserna till helgens tävlingar på Färsta ridklubb och i dag så blir det avslutningsridningar med full utrustning. Sporten kommer ursprungligen från USA och hästarna är bland annat av rasen quarter. Tidigare importerades hästarna men nu finns det även stor avel av rasen i Sverige. I år har tjejerna åkt runt på flera tävlingar men nu tycker de att det ska bli skönt att få tävla på hemmaplan.

– Det är första året som vi åkt runt och varit med på de större tävlingarna. Det har gått jättebra men det kostar pengar så det ska bli roligt att tävla på hemmaplan, säger Maria Berglund.

Mer läsning

Annons