Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spöklik upplevelse i Gävle

/
  • Rasmus från Söråker och Emma från Fagervik får representera sina klasskompisar och alla fina historier i årets spöktävling.

Tänk er för innan ni köper lägenhet i Gävle, eller skaffar hus i närheten av en kyrkogård! Det är ett par lärdomar man bör ta till sig efter att ha läst några av årets vinnande bidrag i Timråskolornas årliga spökhistorietävling. I går belönades de tre vinnande klasserna på biblioteket.

Annons
De segrande bidragen har sållats fram från Böle, Fagervik och Söråker. Vid prisutdelningen hade inte Böle möjlighet att närvara, harintetidspökets fel förmodligen. Men de bidrag som lästes upp från Fagervik och Söråker vittnar om en gryende förmåga i Roald Dahls anda.
Varför ska man inte utan vidare köpa lägenhet i Gävle? Nja, vill man inte vakna mitt i natten av att någon slagit i gång den tv man stängde av i går kväll och upptäcka att det står en stekpanna med bacon och fräser på spisen, då bör man iaktta försiktighet.
Kyrkogårdar är en miljö man bör undvika nattetid. Har man köpt en kåk i grannskapet kan det hända att man ändå tar sig en svalkande promenad dit och gör den fasansfulla upptäckten att en grav just blivit uppgrävd. Fast vill man hamna i en lyxig lägenhet i New York med pool och en massa tjejer, kan husköpet intill kyrkan vara en plats att mellanlanda på.
Vill ni veta varför, så finns alla vinnande bidrag på biblioteket, men passa er för att somna i läsfåtöljen om ni går dit. För då kan det gå som för Lisa på Gröna Lund.
Men det är en annan historia ...

Mer läsning

Annons