Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå IK hjälper kyrkan med insamling

/
  • Bo
  • Bo

I serien går det dåligt för Timrå och nu söker man hjälp från högre makter. Det görs i ett samarbete med kyrkan och i klubben är man optimistisk.

– Det är både en kul och bra grej, säger Bo "Bulla" Berggren.

Annons

Till nästa hemmamatch är det Timrå församling som är matchvärd och i samband med det kommer man att ordna med en insamling. Svenska kyrkan har varje år olika projekt kring jul och i år samlar man in pengar för att förebygga mäns våld.

– Det handlar om män som i sin ungdom blir uttagna till barnsoldater mot sin vilja och det finns rehabiliteringscenter som svenska kyrkan stödjer för att hjälpa de här killarna. Det ska vi samla in pengar till, säger Pernilla Eurenius från Timrå församling.

Det är juniorerna i Timrå IK som kommer att gå runt med bössorna på läktarplats och i periodpauserna kommer det att bjudas på musikunderhållning. Förhoppningen är att evenemanget ska dra in massor med pengar samtidigt som det hjälper ishockeylaget till ett bättre resultat. Men teamet har även ett annat mål med det unika projektet.

– Vi utmanar alla andra arenor i hela Sverige med den här insamlingen, säger en entusiastisk Pernilla Eurenius.

I Timrå IK är man också positiv till samarbetet och tror att det kan vara till nytta på många sätt.

– Kyrkan och idrotten har mycket ihop vi jobbar ju båda med ungdomar. Nu får vi hoppas att det här hjälper oss och många andra på alla sätt, säger Bo "Bulla" Berggren och syftar främst till det prekära tabelläget.

Onsdag den 28 december får vi se. Då är det Djurgården som gästar Eon Arena och kanske kan högre makter hjälpa "De röda" på traven.

Mer läsning

Annons