Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrås tränare undkom kraschen

/
  • Timrå IK:s tränare Kenta Nilsson kom undan med blotta förskräckelsen när han lyckades styra förbi tumultet. Han kunde berätta om förloppet för trafikpolisen.
  • Bilen närmast kameran kördes ut i nordlig riktning i södergående körfält på motorvägen genom Timrå.
  • Den andra bilisten som mötte felköraren klagade på ryggsmärtor, men var i alla fall i stånd att själv ringa sina närmaste och berätta vad som hänt.
  • Den hårdaste smällen fick första mötande bil ta. Den man och två barn som åkte i den föreföll ha klarat sig utan allvarligare fysiska skador.
  • Hen södergående väghalva blockerades under nästan en timme med långa köer som följd.

Ena föraren körde ut i mötande motorvägsfil En medelålders man orsakade en kollision med tre bilar inblandade när han körde ut i fel riktning på motorvägen i Timrå på fredagen. Olyckan hände vid 14.30-tiden då bilföraren tog fel väg genom den nya rondellen vid OKQ8 och körde norrut emot mötande trafik på väg söderut.
Timrå IK:s tränare Kenta Johansson undkom med kraschen med en hårsmån.

Annons
Två bilförare som körde i rätt riktning kunde aldrig styra undan utan kolliderade med mannens bil. I den första bilen åkte en vuxen man och två barn i tioårsåldern, i den andra en yngre man.
Strax efter kom en tredje bilist som med en snabb undanmanöver lyckades ta både sitt fordon och därmed sig själv oskadda genom det sekundsnabba tumultet. Den bilen kördes för övrigt av Timrå IK:s tränare Kenta Johansson, som var på väg mot Gärdehallen inför en match i SCA-cupen.
Han kunde därmed också redogöra för räddningspersonal och polis om vad som hänt under bråkdelar av någon sekund framför hans ögon.
Jag hann inte bli rädd, men det kanske kommer, kunde han summera.
Svårast skadad blev den man som vållade olyckan genom att köra fel i rondellen. Det fanns vid tillfällen ingen bländande sol eller annan omständighet som kan förklara hans felnavigering.
De som körde söderut hade däremot en besvärande solhöjd med indirekt motljus. Men de tycks ha haft änglavakt för ingen kunde uppvisa några fysiska skador men klagade på stelhet i rygg och nacke och likande. Samtliga fördes därför med nackkragar till sjukhuset i ambulans för närmare undersökning.

Mer läsning

Annons