Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill fortsätta ridträffarna för barn ned funktionshinder

/
  • Ida Bonér med ridskolehästen Prisse. Men den är lite för stor för barnridningen då man istället använder ponnyhästar.

Ridläraren Ida Bonér vid Timrå ridstadion vill fortsätta ytterligare ett år med ridträffarna för barn med funktionshinder. Verksamheten under förra året blev mycket uppskattad och nu söker Hästsportföreningen kommunalt bidrag för ytterligare 37 veckoträffar.

Annons

Sex barn från Timrå i åldern 7-12 år kan man ta emot. Av de som deltog under 2010 blev fyra så förtjusta att de i stort sett var med på alla träffar.

– Dom önskar inget hellre än att vi fortsätter. Vi har planer på att erbjuda barn från andra delar av kommunen att fylla ut gruppen. Sex barn är vad vi kan ta emot eftersom vi måste ha varje ekipage under noggrann kontroll, säger Ida.

Sjuksköterska

Ida är legitimerad sjusköterska och just nu genomför hon en distansutbildning för att bli specialiserad och legitimerad som barnsjuksköterska. Hon är således väl kvalificerad för uppgiften och hon tycker att det är en fantastisk möjlighet att få arbeta med barnen på ridskolan.

– Kontakten med hästarna stärker dem otroligt, både fysiskt och psykiskt, säger hon.

Träffarna pågår två timmar och då ingår hästskötsel, stallpyssel, ridning och andra aktiviteter med anknytning till ridning.

– Då bjuder vi också på lunch, antingen i det fria när vädret tillåter eller på vår cafeteria, berättar hon.

I augusti tänker man starta och hålla på fram till vecka 22 under 2012.

Mer läsning

Annons