Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedsläpp

Timrå IK–Linköpings HC, Eon Arena 16.00

Annons

Så spelar Timrå

(preliminärt lag)

Målvakt: Daniel Bellissimo/Joakim Lundström.

Första femman: Robin Persson, Sebastian Erixon – Christian Söderström, Alexander Larsson, Jonathan Hedström.

Andra femman: Nils Bäckström, Mat Robinson – Simon Önerud, Yared Hagos, Max Friberg.

Tredje femman: Jonathan Carlsson, Oscar Hedman – Joachim Rhodin, Jeremy Boyce, Robin Sterner.

Fjärde kedjan: Per Hallin, Johan Andersson, Anton Wedin.

Extra spelare: Jesper Dalroth (b). Niklas Nordgren ska in i laget, kanske även Andreas Molinder.

Läget i lagen

TIK: Niklas Nordgren saknades mot Färjestad, men gör comeback i dag. Hur det blir med Andreas Molinder återstår att se.

Linköping: Skyttekungen Carl Söderberg har känningar i ryggen och vilar. I övrigt har laget klarat sig bra från skador.

Tränarsnack

Tomas Montén, TIK: Det är en ny tuff match. Linköping har två offensiva kedjor som vi måste få stopp på. Vi måste göra mer än två mål, som är vårt snitt, jobba hårt, spela tätt försvar och trycka tillbaka dem så att vi kan etablera tryck. Vi måste starta matchen mycket bättre än vi gjorde mot Färjestad. I tredje perioden spelade vi helt okej och hade mer energi.

Magnus Hävelid, LHC: Vi förbereder oss på en tuff match. Det brukar det bli där uppe. Vi har inte följt Timrå ingående, men de verkar ha fått ihop gruppen bra och vi har stor respekt för dem. Generellt gäller att det lag som håller högst lägstanivå under 60 minuter vinner. Vi måste vara kreativa och effektiva samtidigt som vi inte bjuder på för mycket.

Motståndarprofilen

80) Mattias Weinhandl. Den 32-årige smålänningen gör comeback i Elitserien efter fyra säsonger i Ryssland. Han har också spelat fyra säsonger i NHL och ingick i Tre Kronors OS-trupp i Vancouver 2010. På tio matcher i årets elitserie har det blivit tre mål och tre assist för Mattias Weinhandl.

!

Full tid. På tolv omgångar har Timrå bara lyckats avgöra en match under ordinarie speltid, 1–0-segern på bortais mot Rögle.

Notera att...

... Skadade Linköpingspelaren Carl Söderberg leder elitseriens skytteliga och har gjort tio mål hittills den här säsongen. Timrås främsta poängplockare är Niklas Nordgren och Max Friberg. Båda har gjort sex poäng var, Nordgren har tre mål och tre assist medan Friberg har två mål och fyra assist.

... Timråbackarna Mat Robinson och Sebastian Erixon ligger i topp över de spelare i Elitserien som får mest istid, båda spelar ungefär 24 minuter per match.

... Linköpings målvakt Christian Engstrand har en räddningsprocent på 93,12, något högre än Timrås Daniel Bellissimo som ligger på 91,49.

Övriga matcher

16.00 AIK–Luleå, Färjestad–Skellefteå, HV71–Rögle.

18.30 Modo–Frölunda, Växjö–Brynäs.

Mer läsning

Annons