Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel saknar starka låtar

Daniel Lindström har inget mer att bevisa röstmässigt. Rösten imponerade han med redan under tv4:s Idol.

Annons
 
Men Daniel har en hel del att lära innan han blir en fulländad artist och estradör av rang. Annars lär han få söka sig tillbaka till posten i Umeå och sortera brev sedan Idolhypen har lagt sig.
För konserten på Södra berget i går kväll gav mycket kvar att önska.
Låtmaterialet -- det mesta ur soulfacket -- bjöd på några riktiga svackor under den drygt timmeslånga konserten. Förvisso kan Daniel lyfta även en svag låt med sin röstkapacitet, men han anstränger sig så kopiöst för att orka hänga i tonerna att känslan förlorades många gånger.
Resultatet blev krampaktigt.
Och tappar man känslan i soulen finns inte mycket kvar.
Vissa stunder briljerade han. Som i utmärkta andrasingeln, My love won´t let you down. Men han borde ta fram den avspända känslan mycket oftare. Det är först då som magi uppstår.

Mellansnacket -- på brett Umemål -- var pinsamt dåligt och saknade ofta poänger. Han saknade både något intressant att berätta och förmågan att framföra det. Varenda gång som Daniel försökte säga någonting flåsade han dessutom så häftigt att han knappt fick fram orden.
Just därför att han tog i för kung och fosterland i varenda stavelse under låtarna.

Daniel har en sanslöst stark röst och mycket talang. Med en starkare låtarsenal kan han gå hur långt som helst inom soulen.
 
Just nu räcker den helt enkelt inte till.

Mer läsning

Annons