Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De musikhjälper lokalt på Pipeline

/
 • Mikale Andersson-Knut tycker det är viktigt att bidra till Musikhjälpens insamling
 • Niklas Bjremkvist, Pipeline.
 • SysterDyster är en av akterna under kvällen.  – Målet med kvällen bra artist och publik, svå svårt att säga en summa. Besökare, kan vara nån som dänger in 5000 spänn, men 500 kanske kan vara rimligt inte bli besivken.   – Absolut, har en digital bössa bossan.musikhjälpen/pipeline, det är via sms man kan vara med.  – Väldigt ofta att det är hos oss. Men vi gör även egna i bland. Är en ganska samhällsengagerad förening på många vis. Volontärer som ställer upppå flyktingarna. Vi har en bra lokal och bra med snälla mäniskor som vill göra sånt. Musik och hjälp går ofta ihop med välgörenhet.  – Har tänkt vara med i flera år men glömt

På Pipeline vill man vara med och bidra till Musikhjälpen. Det sker genom en gala med lokala artister i samarbete med Sensus.
– Allt ska gå till musikhjälpen, säger Mikael Andersson-Knut på Sensus.

Annons

Musikhjälpen direktsänds från Linköping den 13-19 december med bland andra Gina Dirawi som programledare.

I Sundsvall har Pipeline och studieförbundet Sensus bestämt sig för att vara med och bidra. Något som resulterat i en gala som hålls den 18 december.

– Vi bröt ner det till att vi ville streama tv-sändningen som SVT gör, så det blir det i kaféet på en duk. Och så ville vi ha livemusik i konsertlokalen på Pipeline. Så det är grunden i hur kvällen kommer att vara, säger Mikael Andersson-Knut.

Målet är att kunna bidra med så mycket pengar som möjligt till Musikhjälpen som i år har temat "Ingen ska behöva fly från klimatet".

– Förutom att samla in pengar så vill vi att kvällen ska bli bra för artister och publik. Det är svårt att säga en summa som vi hoppas på, det beror på vilka besökare som kommer. Har vi tur kommer någon och dänger in 5 000 spänn, men sådant går ju aldrig att veta, säger Niklas Bjermkvist.

För att få in pengar så kommer det att vara en frivillig entréavgift där besökarna får bidra med då mycket de känner att de har möjlighet till.

– Allt ska snurra runt på ideell basis och alla band och artister ställer upp för den goda sakens skull. Vi jobbar ganska mycket med jämställdhet och målet var att hälften av akterna skulle bestå av främst kvinnor. Och nu blev det fyra av sex, det är riktigt kul. Det är lätt att säga men inte alltid så lätt att få till, säger Mikael Andersson-Knut.

Han tycker att det är viktigt att Sundsvallsborna är med och bidrar till insamlingen.

– Pengarna är bra och det är bra att få in dem. Men det är också viktigt att visa att man gör saker. Jag tycker det ligger mycket i linje med Pipeline och Sensus att göra en sådan här sak.

Det är första gången det arrangeras en gala för Musikhjälpen på Pipeline men man är en van arrangör av välgörenhetsgalor.

– Vi är en ganska samhällsengagerad förening på många vis. Vi har en bra lokal och snälla människor som vill hjälpa till, säger Niklas Bjermkvist.

För den som inte har möjlighet att närvara under kvällen går det att bidra till Pipelines insamling ändå.

– Vi har en digital insamlingsbössa där man kan bidra, säger Niklas Bjermkvist.

Lär mer: Bjuder in till traditionell jul på Pipeline

Mer läsning

Annons