Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Disneys filmer släpps på iTunes

Annons
Disney blir det första stora filmbolaget att lägga ut sina filmer på iTunes. Samtidigt som bolagets filmer släpps på dvd i butikerna kommer de att finnas tillgängliga för nedladdning till betydligt lägre priser.

Till att börja med säljs de bara på den amerikanska marknaden, där priset för att tanka ner en nysläppt film hamnar strax under hundralappen. De andra stora filmbolagen tvekar fortfarande. De låga priserna för nya filmer riskerar att förstöra marknaden för dvd-filmer. I butikerna kostar en nysläppt film dubbelt så mycket.

På en presskonferens i San Francisco på tisdagen presenterade Apples vd Steve Jobs en ny version av iTunes jukeboxprogram tillsammans med företagets framtidsplaner. Fokuset på rörliga bilder blir allt större. Nästa år ska Apple släppa en ny apparat som trådlöst kan sända nedladdade filmer och tv-program till hemmets tv. Med allt smidigare teknik väntar man sig att intresset för att ladda ned film lagligt ska öka kraftigt. Redan nu säljer man över en miljon musikvideor i veckan. Men det är fortfarande musiken som är störst. Sedan starten 2003 har man sålt över 1,5 miljarder låtar. (PM)

Mer läsning

Annons