Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En miniturné full med action

Annons
Håkan Hellström, The Ark, Moneybrother och Hellacopters heter huvudakterna på årets upplaga av den ambulerande minifestivalen Where the action is. Premiären sker i Göteborg på onsdag och sedan väntar Malmö, Linköping, Karlskrona och Stockholm.


Where the action is genomfördes för första gången sommaren 1999. Då med Nomads, Wayne Kramer, Powder Monkeys och Hellacopters. Andra artister genom åren har varit Teddybears, Sahara Hotnights, Soundtrack of Our Lives, The Hives. Årets upplaga av festivalen är utökad med fler städer än tidigare. Men svenskarna norr om Stockholm missar musikfesten.

- Krasst sett så är det för få norrlänningar i Norrland på sommaren. Och hittills har vi faktiskt inte vågat chansa på Norrland. Vi har valt städer med ett så stort upptagningsområde som möjligt. Kanske är det så att det är för glesbefolkat i norr. Men vi kommer definitivt att försöka ta oss dit i framtiden, säger Morgan Johansson på Luger som är en av arrangörerna.

Hittills har biljettförsäljningen gått bra och arrangörerna hoppas på storpublik till premiären i Göteborg på onsdag.

- I fjol var det runt 5 000 i Göteborg men då var det i och för sig på en lördag. Men jag tror att det kommer att bli bra med folk, säger Morgan Johansson.

Ett av toppnamnen är Håkan Hellström. Han har haft en omtumlande turnésommar kantad av succespelningar, lysande recensioner och hysteriska fans. Och nu väntar den fem spelningar långa miniturnén tillsammans med The Ark, Moneybrother och Hellacopters. Men än har han inte fått nog.

- Nej, verkligen inte! Man vill ju bara ha mer. Where the action is känns bra. Jag tycker att det är en speciell grej för att det är så jämna band som medverkar. Alla är från ungefär samma generation och det känns inte som att någon är huvudartisten. Och musiken är bra, jag gillar ju alla de andra banden, säger Håkan Hellström.

När sommarturnén är över väntar ännu mer arbete för Håkan Hellström. Först ska han tillbaka till studion för att gå igenom låtmaterialet som inte kom med till senaste skivan. Men att han ska släppa en ny skiva i höst, som vissa medier har skrivit om, stämmer inte.

- Det var ett missförstånd. De frågade vad jag ska göra i höst och jag sa att jag skulle titta lite på några låtar som inte har blivit något, och att vem vet, det kanske kan släppas i år eller nästa år. Det var inte så allvarligt menat. Det skulle bara vara roligt att göra klart dem innan jag glömmer av dem.

Efter det skulle han vilja ge sig ut på vägarna igen.

- VI har snackat om att göra en turné, kanske en klubbturné. Jag skulle vilja spela på nationer som förr i tiden då det var rökigt, svettigt och lågt i tak. Men jag vet inte om det är genomförbart. (PM)


Turnédatum:

3/8 Göteborg, Trädgårdsföreningen

5/8 Malmö, Mölleplatsen

12/8 Linköping, Kungsträdgården

13/8 Karlskrona, Sparregården

27/8 Stockholm, Universitetet

Mer läsning

Annons