Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där, Linus Eklöw

/

ursprungligen från Sundsvall, som är DJ och gör musik under namnet Style of Eye. Idag åker han till USA på DJ-turné.

Annons
Kan du berätta lite om din musikaliska bakgrund?
Det började väl för typ tre eller fyra år sedan då jag började göra lite house-musik i Sidelakes studio i Sundsvall. Jag skickade iväg musiken till ett bolag i England som nappade direkt och släppte en singel som skrevs upp ganska mycket faktiskt. Det banade väg för en del remix-jobb. Efter det har jag släppt lite singlar och gått vidare till andra bolag. Jag jobbar ju främst mot England, USA och Tyskland.
Hur låter din musik?
Musiken är ganska elektronisk house som är väldigt dansant. Jag influeras av artister som Stevie Wonder, Prince, Zoo brazil och Paul Woolsord.
Hur är det att vara DJ?
Det är skitbra. Det är ju på det sättet man visar upp sin musik och får kvittot på det man sitter och gör. Man får ju en kick att se andra som gillar musiken.
Vad dansar folk till då?
Det är faktiskt olika i Europa och USA. I Europa gillar folk det mer elektroniska medan de är lite mer trögstartade i USA.
Du har ju remixat musik av The Knife, hur kom det sig?
De var när The Knife skulle englandslansera låten Heartbeats. Deras management frågade om jag ville göra en remix av den. Det var skitkul och den första gången jag remixade under namnet Style of Eye. Sen har jag ju remixat Robyns Who´s that girl också.
Och nu ska du på turné i USA, hur kommer det sig?
Det var ett management som hörde av sig och tyckte att det var god tid att jag kom över. De fixar allt, flyg och hotell och allt så jag kan åka runt och spela och sova så lite som möjligt.
Vad har du för förväntningar?
Jag har inte tänkt så mycket på det men jag har rätt låga förväntningar faktiskt, jag tar det för vad det är så får man se. Men jag vet att det är bra klubbar jag ska spela på så det känns kul.
Hur ser framtiden ut annars?
Jag ska ut på en miniturné i Tyskland senare i år och sen ska jag till Australien och spela. Dessutom blir det en liten turné i Polen också. Sen ska jag vara i studion, och så ta hand om min dotter.

Mer läsning

Annons