Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där, Tomas Andersson ...

/

... sångare i rockbandet Itchy Daze, som på lördag ska uppträda på Själavärk-galan på Aveny, en manifestation mot våld i hemmet.

Annons

Hur kom det sig att ni ville vara med på Själavärk?

– Eftersom vi spenderat tid i Sundsvall när vi spelade in vår skiva så har vi blivit bekanta med Mange (Hellberg, en av arrangörerna till Själavärk). Vi upptäckte då att vi hade lika värderingar, så när han frågade oss om vi ville vara med var det inget att tänka på ens, det var bara att tacka ja.

Ni ska spela en låt som heter Monster. Berätta om den.

– Den handlar dels om övergrepp i hemmet, men när jag skrev den tänkte jag på att ha monstret i sig. Det finns två sidor – man kan vara utsatt på utsidan, men också från insidan genom alkohol och missbruk. Det är väl på gränsen vad man kan skriva i en poplåt, men jag ville vara ärlig så den inte kunde misstolkas.

Ni ska spela två gånger under kvällen har jag förstått.

– Ja, vi ska köra Monster akustiskt, vilket vi aldrig gjort förr, så det är exklusivt för Själavärk. Sen efter 23 så öppnar Aveny upp för allmänheten, och då ska vi och Loyalguard spela varsitt set. Dom börjar halv tolv och vi halv ett.

Vad händer annars för Itchy Daze?

– Vi ska göra klart vår andra skiva, som ska släppas i slutet av sommaren. På söndag ska vi färdigställa singeln i Sidelake-studion. Vi spelar in med Patrik Frisk vid spakarna igen. Det funkade så bra med honom på förra skivan så det fanns ingen anledning att byta.

Hur kommer skivan låta?

– Vi har fått en stämpel på oss att vara ett skatepunkband, men den kommer inte sitta kvar. Nya plattan är bredare och bättre. Visst, så säger alla band, men i vårt fall stämmer det, haha!

Mer läsning

Annons