Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Killen är genuin - han låtsas inte"

Han har varit en snackis hela våren.
I dag meddelar Rootsy att den hemlösa mannen med den magiska rösten, Doug Seegers, känd från SVT:s Jills veranda, kommer till Sundsvall.
Den 30 juli spelar han på Aveny.

Annons

Petter Österlund är glad att kunna presentera en artist som varit högaktuell i och med sin medverkan i musikprogrammet lett av Jill Johnson.

– Det är en jättefin bokning. Inte bara för att det varit uppståndelse kring honom i och med tv, utan för att det är en väldigt duktig artist, säger han.

Doug Seegers blev känd för svenska folket som mannen som trollband både Jill Johnson och Weeping Willows sångare Magnus Carlson i tv-programmet Jills veranda.

Den smärtsamma klangen i rösten bottnar i ett tufft liv. Seegers har länge varit hemlös och historien om genombrottet i Sverige har på många vis blivit en askungesaga, då inspelningen av Spotifyettan Going down to the river har lett till ett flertal Sverigespelningar i sommar.

– Han var på gång under 70-talet men hamnade under isen i ett drogmissbruk. Man kan säga att det är en etablerad artist som försvann i 25 år. Han är inte oskolad, säger Petter Österlund.

Spelningen, som är ett samarbete mellan klubben Rootsy och Quality hotel, genomförs på Aveny, onsdag den 30 juli. Under en månads tid har man jobbat för att knyta till sig bokningen.

Petter Österlund tror sig veta varför så många människor berörts av Doug Seegers musik.

Hör Doug Seegers låt Going down to the river här:

– Killen är genuin. Han låtsas inte, säger han.

Till sin hjälp har bluessångaren från Nashville Ellen Sundberg från Jämtland. Hon kommer vara förband under kvällen.

– Det hon gör går lite åt First aid kit-hållet, säger Petter Österlund.

Doug Seegers har även en inplanerad konserthusturné i Sverige i höst - då med Emmylou Harris gamla band. Samma band som han själv spelade med under 70-talet.

Den 27 juni spelar Doug Seegers på Gamla teatern i Östersund.

Mer läsning

Annons