Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert: Crashdïet

Fisktorgsscenen

Annons
Inte för att jag på något sätt vill påstå att Crashdïet kvalitetsmässigt kommer upp i samma kaliber som Mötley Crüe, men nog märks det att grabbarna har läst Mötley-biografin The Dirt ett par gånger. Poserna sitter där de ska, bensparkarna är skyhöga, frisyrerna är perfekt tilltufsade – men sen då?

Speltekniskt finns inget att klaga på, förutom att sångaren Olliver Twisted klämmer ifrån sig mer än ett lovligt antal sura toner. Lirar man glamrock 2008 finns dessutom ett par restriktioner som bör följas. Som är minst lika viktiga som den musikaliska biten.

Självdistans-biten klarar Crashdïet elegant. Det märks att de har roligt på scenen. Men det som stockholmskvartetten tyvärr faller på själva showen, vilket borde vara A och O i dessa sammanhang. Mellansnacket är torrt och sträcker sig inte mycket längre än "fan vad snygga ni är". Och när tekniken börjar strula redan mellan första och andra låten, står bandet handfallna.

Men på det hela bjuder Crashdïet på en underhållande konsert. Och gillar man inte musiken, kan man i alla fall hålla med en förbipasserande tjej: "Ja, de är ju i alla fall snygga."

Mer läsning

Annons