Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ninetone tar ett steg in i den dansanta världen

/

Ninetone växer så det knakar och för en vecka sedan gjorde en ny label debut med tre singelsläpp.
Ninetone Dance är Joakim Daifs projekt som ska bredda verksamheten.
– Det känns roligt, säger han

Annons

Joakim Daif har en gedigen bakgrund inom dansgenren. Han har drivit klubbar och producerat egen musik, men jobbar egentligen med det mesta på Ninetone på Köpmangatan i Sundsvall. Nu har han fått fria händer med ett eget projekt som precis har smugit igång, Ninetone Dance.

– Jag har den här bakgrunden och nu får jag göra något jag brinner för. Det här är mer en självklar label än Ninetone Pop genom att genren är så stor med tanke på Swedish House Mafia och Avicii. Det var ett lätt beslut, säger han.

Han berättar att vd:n Patrik Frisk alltid stöttat honom i hans idéer och att det här var en naturlig väg att bredda verksamheten.

– Det är en rolig grej. Jag och Tommy (Rehn) kände att vi ville jobba kommersiellt.

Till en början kommer inte fokus ligga på att sajna artister – det finns helt enkelt inte tid – utan att i stället licensiera in musik från andra länder. Om en låt går bra i till exempel Tyskland köper de in singeln till Sverige och släpper den här.

– Det är en bra ingång att få färdiga produkter, sedan jobbar vi mot dj:s, radio och press. Det går att tjäna pengar på det här, och varför inte göra det i Sundsvall, säger Joakim Daif.

De har inte satt några ramar på vilken sorts dansmusik som kan rymmas under Ninetone Dance, men av de tre singlarna de har släppt är två i samma landskap som SHM och Avicii.

– Vi har Gromees låt "Live for the lights" som gått bra i Polen och har tagit sig in på listorna i Tyskland, säger Joakim Daif.

Den låten släpptes förra fredagen tillsammans med Sam Heims "Addicted" och Tale & Dutchs "Dancing alone".

Men det är en föränderlig bransch och Joakim Daif säger att det är svårt att se hur det kommer att se ut om bara fem år inom dansgenren.

– Vi får se hur stort eller litet det här blir, men så länge Rihanna och Chris Brown håller på med det här går det. Vi förhandlar med en stor artist just nu, men jag kan inte säga vem det är.

Mer läsning

Annons