Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pernilla och Tommy - de nya von Trapp

/
  • Pernilla Wahlgren briljerade i sin roll som Maria, här tillsammans med barnen som hon tar hand om i The Sound of Music.
  • Pernilla Wahlgren visade sin bredd som musikalartist, med sång, skådespeleri och lite dans.

Annons
Musikalernas musikal, Sound of music, gjorde stor succé på Göta Lejon i Stockholm. I går gästade ensemblen med Pernilla Wahlgren och Tommy Nilsson i huvudrollerna Eon Arena på den arenaturné som avslutas i Örebro i morgon.
Berättelsen om Maria, familjen Von Trapp och deras levnadsöde fascinerar fortfarande och inte minst musiken med några av de mest kända låtarna. Edelweiss, My favourite things och Do Re Mi för att nämna några.
Det är storslaget, dramatiskt och romantiskt. Det som håller ihop storyn är den förälskelse som uppstår mellan Maria och Kapten Georg Von Trapp. Men styrkan i Sound of Music är också alla starka biroller, barnens skådespeleri och musiken förstås.
Pernilla Wahlgren lyfter ensemblen flera dimensioner med sin närvaro på scenen. Hon är en komplett musikalartist, definitivt en av landets bästa. Hon behärskar alla moment, med sången, skådespelet och i just rollen som Maria har hon den rätta kemin tillsammans med barnen. Det märks att hon dragit nytta av erfarenheten från medverkandet i barnprogram, Nicke och Nilla. Pernilla har radat upp succéer med Grease, Cats, Annie get your gun och vunnit två Guldmasker för sina prestationer.
Tommy Nilsson övertygar som kapten Georg Von Trapp och växer in i sin roll ju längre den knappt tre timmar långa föreställningen pågår. Från att börja som stel karaktär med ett brustet hjärta sedan hustrun dött gnistrar det om honom när kärleken till Maria är besvarad.
Johan Wahlström, känd från Parlamentet, är musikalens roligaste gestalt som Max Detweiler.
Orkestern förtjänar all cred de kan få, ledd av Johan Landqvist (Så ska det låta). Anders Berglund har svarat för de musikaliska arrangemangen.
Tidsandan har fångats skickligt av Lars-Åke Wilhelmsson, som sytt kläderna och tillsammans med dekoren kommer man som publik i rätt stämning.
Lokalen Eon arena är dock på tok för stor denna kväll. Jag sitter en icingpuck från scenen på norra läktaren. Bara de två storbildsskärmarna räddar närvarokänslan från att totalt kollapsa.

Mer läsning

Annons